Repetitionskurs för livet

Det finns hjärtstartare utplacerade lite varstans i samhället, så även i Knätte. Hembygdsföreningen har vid ett par tillfällen anordnat grundkurser i användandet av sådana tillsammans med allmän kunskap i hjärt- och lungräddning. Det är viktig kunskap att ha, viktig kunskap för livet, kunskap värd att underhålla. Därför anordnas nu en repetitionskurs för medlemmar som tidigare gått grundkursen. 


Tisdagen den 10 april klockan 18.00-19.30 anordnas det en repetitionskurs i hjärt- och lungräddning i bygdegården. Donny Bruhn från företaget Cadsafe leder utbildningen denna gång. Personlig inbjudan går ut brevledes till de medlemmar som tidigare har gått grundkursen, och en kurskostnad på 200 kr per person tillkommer.

En engelsman på besök sa en gång att "Knätte måste vara bästa stället att få hjärtstopp på". Han syftade på att det var så många som gått hjärt- och lungräddningskursen i hembygdsföreningen i förhållande till hur många som bor i socknen. Han har kanske rätt. Vi får hoppas att han har det, eller ännu hellre: att vi aldrig behöver ta reda på det.


Text och foto: Vanja Gauffin

Kommentarer

Populära inlägg