Lägesrapport från årsmötet 2018

Årsmötets öppnande. Foto: Jimmy Strålin

Fredagen den 16 mars 2018 gick alltså vårt årsmöte av stapeln i Knätte bygdegård. Ett tjugotal personer deltog, och kvällen startade med årsmötets förhandlingar, varefter Ulf Jonsson som var inbjuden som gästföreläsare visade bilder och berättade om sin pilgrimsresa "På motorcykel till Santiago de Compostela" (... och tillbaka).


Göran Efraimsson valdes till mötets ordförande och förklarade mötet öppnat. Undertecknad fick hoppa in som vikarierande sekreterare, då influensan kommit till byn och vår ordinarie sekreterare Katarina låg nedbäddad hemma. Alla sedvanliga årsmötespunkter behandlades och klubbades igenom. Vår tidigare revisorsuppleant, Nils Hylander, valdes in som ordinarie revisor tillsammans med Åke Persson, medan suppleantuppdraget lämnades vakant tills vidare. Ingvar Ideström valdes in till valberedningen tillsammans med Per-Olof Rohdén som har lång och gedigen erfarenhet av uppdraget.

Göran Efraimsson och Gunilla Larsson
Foto: Vanja Gauffin
En ny styrelseledamot, Denise Andersson, valdes in. Hon efterträder Gunilla Larsson som valde att avgå efter 41 år i styrelsen, och hon blir då representant för Knätte byrote i styrelsen. Gunilla har alltså varit med ända sedan föreningen startade 1977 och har, precis som Göran Efraimsson sa i sitt tal till henne, varit en stor tillgång för föreningen med sitt rika initiativtagande och sitt engagemang. Hon är även en förebild för Knätte, med sitt varma, vänliga och välkomnande sätt att bemöta människor på. Mer om både Gunilla och Denise kommer du att få läsa i kommande reportage här på bloggen.

När årsmötet avslutats fick vår inbjudne gäst, Ulf Jonsson, ta till orda. Han visade bilder och berättade om sin tre veckor långa pilgrimsresa "På motorcykel till Santiago de Compostela". Det var bara halva sanningen, för sedan skulle han ju hem också och den berättelsen bjöd han gärna på. Hela resan var ett långt äventyr. 800 mil närmare bestämt, med oplanerade avbrott och vådliga färder på okända stigar, då den planerade rutten inte alltid var tillgänglig. "Men det blir oftast bra ändå", var budskapet som genomsyrade berättelsen, då de oplanerade avkrokarna oftast ledde till något som blev en bättre upplevelse än den han hade tänkt från början.

Semlor är tradition på Knätte hembygdsförenings årsmöten, och det bjöds det på även denna gång. Semlorna från Gunnars Konditori i Ulricehamn har en lite egen stil, och de smakar gudomligt. Till kaffet genomfördes också ett litet blomsterlotteri, där åtta lyckliga vinnare kunde ta med varsin kruka med vårlig blomsterprakt hem.

Deltagarna på årsmötet lyssnar när Ulf Jonsson berättar om sitt reseäventyr. Foto: Vanja Gauffin

Vanja Gauffin


Kommentarer

Populära inlägg