Sommarfesten 2018

En gång är ingen gång, andra gången skapas tradition! Förra helgen gick vår sommarfest av stapeln igen, med sill, potatis, sång och spel, och håll i hatten - det blir en tredje gång nästa sommar igen!


Potatiskoket var välplanerat i år. Vattnet var förvärmt och kaffet kokades i bakstugan, så säkringarna höll. Trots det fanns det anledning att bli blek om nosen, då det visade sig att ett par anmälningar inte hade gått fram! Vi hade dukat för 65 personer, men ganska tidigt insåg vi att två personer inte fanns med på listan. Tänk om det fanns fler? Tänk om det fanns MÅNGA fler??!

Vi sköt ihop alla borden en smula och plockade fram ett extra bord som vi dukade. Tack och lov var det bara de två som inte hade registrerats och allt var frid och fröjd, tills en av sillarna tog slut. Helt slut. Kom ihåg till nästa år:
Samma rutin på potatiskoket, men mera sill!

(Och låt någon annan ta hand om anmälningarna.)

Trots detta, och trots att det regnade både katter och hundar ute löpte festen som på räls. Stämningen var på topp. Anna Mogren spelade på sin fiol och nyckelharpa medan gästerna tuggade och mumsade förnöjsamt. Plötsligt slet hon av ett skynke på en stor låda som hon hade med sig, under vilket det gömde sig ett tjugotal ukulele! Dessa delades ut bland gästerna och så fick de, mer eller mindre mot sin vilja, vara ukuleleorkester, medan övriga fick sjunga allsång utifrån ett enkelt informationsblad med broder Jakob som melodi. Detta finns på film på vårt instagramkonto ifall du vill titta på det: https://www.instagram.com/knattehembygdsforening/

En liten, kanske en smula fräck, kryddquiz underhöll gästerna mellan sillen och kaffet, och barnen, vars femkamp uteblev på grund av regnet fick varsin pysselbok att sysselsätta sig med. Göran och Kerstin Efraimssons dotter och hennes familj, som hade rest ända från Norrköping, sjöng en visa med folkvisemelodi i hänförande stämmor. Fantastiskt vackra och goda jordgubbstårtor till kaffet blev finalen på dagen. Ovanpå allt detta lades även ett lotteri med skänkta priser från både företag och föreningsmedlemmar. Kaffe, honung, marmelader, bakverk och hantverk.

Till sist var det ju bara det där informationsbladet som alla måste sjunga till. Vad stod det på det egentligen? Jo, det var en uppmaning att hjälpa till att bestämma vad sommarfesten ska heta i fortsättningen. När anmälningarna började hagla in så var det inte speciellt många som ville komma på sommarfesten, men däremot till sillkalaset, sommarlunchen och "den där söndan". Alla som ville fick skriva ett namnförslag på lappen. De som var flest om att skriva samma sak på lappen skulle få varsin burk honung.

Det var många förslag som kom in i spridda skurar. Mest samordnat var förslaget "Power start of summer meet i Knätte", men det räckte inte långt men sina fem röstningar. Charmigast var ett barnbarns förslag på "Morfar Görans Knättekalas" och så ettåriga Viggos förslag som han helt tydligt har skrivit själv. Vi tyder det till "Bananmospartajet".

Det som flest tyckte att sommarfesten skulle heta, och då talar vi om arton samstämmiga röster var helt otippat:

Sommarfesten!

Alltså kommer sommarfesten helt enkelt att heta sommarfesten nästa år också.
Vi ses då!







Kommentarer

Populära inlägg